Vi arbetar aktivt med att förhindra smittspridningen av Covid-19 Läs mer här.

Etikhus-1.jpg

Vinst i Varberg

Norlandia bygger ytterligare en fastighet med kombinerad förskola och äldreboende – det står klart efter vinst i Varbergs kommuns markanvisningstävling för den nya stadsdelen Västerport.

Med en total byggrätt på 6700 m² byggs en fastighet med fem våningar där både förskola, äldreboende, bostadsrätter och en restaurang ska inrymmas. Projektet är en del av Norlandias Generationskoncept där våra gemensamma byggnader för äldreboende och förskolor fungerar som en naturlig mötesplats mellan barn och äldre.

Partner i projektet är bygg- och fastighetsbolaget Etikhus, en lokal samhällsbyggare med mångårig erfarenhet av utveckling av nya bostadsområden utmed främst Västkusten. Det gemensamma projektutvecklingsbolaget har för avsikt att teckna långsiktiga hyresavtal med Norlandia Förskolor, Norlandia Care och Restaurang Joels Brygga.

Utdrag ur juryns motivering: ”Med ett starkt koncept kring förskola, äldreboende och restaurang tillsammans med en spänstig gestaltning, är detta ett förslag som kommer att kunna bli ett av guldkornen i den nya stadsdelen”.

Läs mer om den nya stadsdelen Västerport i Varberg här​.​